dimecres, 10 de desembre del 2008

Creació d'un vídeo.

Per crear un vídeo didàctic, cal seguir unes pautes.
Primerament es necessiten diferents elements, recursos tècnics i seleccionar un tema. Per escollir el tema cal basar-te en diferents criteris:
- Científics: La dificultat que tindrà la seva presentació i amb quins problemes pots trobar-te,
- Didàctics: Els objectius del vídeo.
- Videogràfics: Les posibilitats d'obtenir imatges o plans que puguin interessar.
També cal tenir en compte el format que s'utilitzarà per fer la gravació. Un cop estigui tot això clar, s'ha de fer l'elaboració del guió amb el màxim d'informació possible, les decisions que s'adopten en aquesta etapa del disseny són les més importants. Un cop feta la gravació, amb totes les tomes necessàries, només cladrà començar amb el procès d'edició.

Nosaltres, el grup 1 de la classe de Noves tecnologies aplicades a l'educació, vam seguir unes pautes similars. Un cop teniem els recursos tècnic (càmera i cinta), vam elegir entre els dos temes que el Xavier en havia proposat, finalment va guanyar el tema de dos amics que es barallen o discuteixen.
Vam fer una pluja d'idees, escollint la que ens va semblar mé correcte, vam fer un petit guió i ens vam disposar a grabar les diferents escenes. Finalment, amb ajuda del Windows media player vam editar el vídeo, consistía en retallar els troços que no ens agradaven o que no eren necessaris, afegir la música i el text necessàri.
Aquest va ser el resultat: