dimarts, 18 de novembre del 2008

Avui dimarts 18 de novembre del 2008, a l'apartat de societat del diari El País, he trobat una notícia que feia referència a les noves tecnolgies, he trobat interessant comentar-la.

La notícia portava com a títol "Los profesores deben leer con los alumnos", tema desencadenat degut a la 23a Semana Mongráfica de l'Educació de la Fundació Santillana.
Moltes persones van asegurar que la falta de comprensió lectora és la major causant de que els alumnes espanyols tinguin uns resultats tan baixos en l'Informe PISA.
Mercedes Cabrera (ministra d'Educació) va afirmar que la familia suposa un factor fundamental, però que el paper de l'aula encara és més important, per aquest motiu els professors han de llegir amb els alumnes, i així transmetre el plaer de la lectura i l'ànsia d'aprendre.
Alguns dels punts centrals de La Semana Mongràfica es centraran en els mecanismes per millorar la comprensió lectora, sota el títol de " La lectura en la societat de la Informació", això és degut a que afirmen que la lectura és el mitjà més important en l'aprenentatge i allò que dona sentit a tots els recursos que les tecnolgíes de la informació i la comunicació aporten. Aquestes han fet la lectura més necessaria, donant èmfasi a la comprensió i a la valoració.
Per això la ministra d'Educació afirma: "Las nuevas tecnologías han revitalizado la lectura".

Si algú està interessat en llegir la ntícia sencera, pot clicar a l'enllaç següent:
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/profesores/deben/leer/alumnos/elpepisoc/20081118elpepisoc_7/Tes


Fins aviat!